Data

BPIPO 2024

Wedstrijd woensdag 21/02/2024

De IPO 2024 zal plaatsvinden in Helsinki, Finland van 16-19 mei 2024.

De Belgische preselectie voor deze IPO zal plaatsvinden op woensdag 21 februari en de laureaten zullen bekend gemaakt worden op 27 maart

Scholen zullen opnieuw via easychair hun essays kunnen uploaden. Zie verder op deze website voor de deadlines en procedure.

BPIPO 2023

De voorronde in de scholen zal plaatsvinden op woensdag 15 februari. De vier citaten zullen de nacht voordien gepubliceerd worden op deze website van de Belgische IPO. De essays zullen opnieuw maximaal 1500 woorden lang mogen zijn (ca. 3 pagina’s) en men mag in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en/of Engels) schrijven.

http://www.ipobelgium.ugent.be/

Wij zullen opnieuw vragen dat de scholen een eerste selectie maken door ofwel een beperkt aantal studenten te laten schrijven of door zelf te selecteren tot de ratio van 1 essay per 50 leerlingen in de derde graad. De deadline voor het uploaden van de essays via het easychair systeem is zondag 19 februari om 23 uur. De leerkrachten van de winnaars zullen gecontacteerd worden en de jury zal de resultaten via de website bekend maken tegen 25 maart.

BPIPO 2022

De voorronde in de scholen zal plaatsvinden op woensdag 23 maart. De vier citaten zullen de nacht voordien gepubliceerd worden op deze website van de Belgische IPO. De essays zullen opnieuw maximaal 1500 woorden lang mogen zijn (ca. 3 pagina’s) en men mag in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en/of Engels) schrijven.

http://www.ipobelgium.ugent.be/

Wij zullen opnieuw vragen dat de scholen een eerste selectie maken door ofwel een beperkt aantal studenten te laten schrijven of door zelf te selecteren tot de ratio van 1 essay per 50 leerlingen in de derde graad. De deadline voor het uploaden van de essays via het easychair systeem is woensdag 30 maart om 23 uur. De leerkrachten van de winnaars zullen gecontacteerd worden en de jury zal de resultaten via de website bekend maken tegen eind april.

INSCHRIJVINGEN BPIPO

Inschrijvingen voor de BPIPO zullen dit jaar via een online-upload systeem gebeuren (zie gelieve 'indienen essays'). Graag vermelden wie u bent (naam, vak, school) en wie u wil inschrijven (jaar, klas, aantal leerlingen).

WEDSTRIJD BPIPO

Preselecties op school

  • Leerling? Neem contact op met de schoolverantwoordelijke.
  • Leerkracht? Instructies staan op deze website.

Centrale Preselectie

  • Er is geen centrale preselectie.