IPO

De International Philosophy Olympiad is een internationale filosofische essay-schrijfwedstrijd voor jongeren die er kwam op initiatief van de Bulgaarse Universiteit van Sofia. Ondertussen, na meer dan twintig edities, is de IPO uitgegroeid tot een evenement waar deelnemers uit veertig landen van over de hele wereld aan deelnemen. 

Tijdens de Internationale Filosofie Olympiade krijgen deelnemers van meer dan veertig landen de kans om met elkaar na te denken en in dialoog te treden over uiteenlopende thema’s. Ook hier schrijven alle deelnemende jongeren een essay over één van de onderwerpen die wordt aangereikt. Een internationale jury van filosofiedocenten selecteert uiteindelijk de beste essays.

België zendt sinds 2012 een delegatie naar de Internationale Filosofie Olympiade. In 2016 is België gastland voor de IPO. Meer info volgt binnenkort op deze site. Als je nu reeds vragen zou hebben, kan je terecht op het 0499 94 69 70 of via het email-adres filosofie@pantarhei.be. 

De meegereisde begeleiders (leerkrachten, docenten, professoren filosofie) overleggen tijdens de IPO over de staat van de filosofie in de wereld en over manieren om hier verbetering te bewerkstellingen. Ook de wedstrijd zelf wordt elk jaar in vraag gesteld – de verschillende lidlanden bepalen samen hoe de volgende wedstrijd(en) eruit zullen zien.

INTERNATIONAL PHILOSOPHY OLYMPIAD

INTERNATIONAL PHILOSOPHY OLYMPIAD 2016 (Belgium)

INTERNATIONAL PHILOSOPHY OLYMPIAD 2015 (Estonia)

INTERNATIONAL PHILOSOPHY OLYMPIAD 2014 (Litouwen)

INTERNATIONAL PHILOSOPHY OLYMPIAD 2013 (Denmark)

WIKI Internationale Filosofie Olympiade